Onderzoek

Purmerend & Beemster

De gemeente Purmerend en Beemster zijn benieuwd hoe ouders de Baby Groente Tas ervaren. Daarom doet Spurd onderzoek naar de Baby Groente Tas.

Onderzoek wijst uit: de Baby Groente Tas zet ouders ‘op de rit’ met vers koken

De eerste helft van 2021 heeft een wetenschappelijk experiment plaatsgevonden in samenwerking met prof. Dr. Jaap Seidell van de VU Amsterdam. De gemeente Purmerend/Beemster heeft op basis van het onderzoek besloten om in 2022 door te gaan met de Baby Groente Tas.
De infographic geeft de resultaten weer van het onderzoek. In dit opgenomen webinar geeft o.a. Jaap Seidell toelichting op de resultaten.
Hij zegt onder andere:

“In 1970, toen ik startte met mijn vak, aten de kinderen te weinig groente. Nu, in 2021, is dat nog steeds zo. We kunnen dus concluderen dat alleen voorlichting geven niet werkt. Met dit onderzoek hebben we aangetoond dat de Baby Groente Tas wél werkt. Het is een bewezen effectieve interventie. Daarom zou elke gemeente of GGD de Baby Groente Tas vanuit het standaard pakket moeten aanbieden aan ouders van een baby.”Download hier de resultaten van de studie. Het onderzoeksrapport is op te vragen via f.volker@spurd.nl

Nog steeds vragen we deelnemende ouders om een vragenlijst in te vullen over hoe zij de tas ervaren! Deze informatie gebruiken we om de tas te verbeteren.