Over ons

Er werken veel partijen mee aan dit positieve project

De gemeente Purmerend is opdrachtgever. De subsidiegelden Kansrijke Start zijn gebruikt om deze pilot te realiseren.

Spurd is blij met de Baby Groente Tas als onderdeel van hun integrale leefstijl aanpak, en zet daarom haar JOGG medewerkers Floor Volker en Robin Arends in. Floor Volker bedacht de Baby Groente Tas. Ze is social marketeer en deed onderzoek naar hoe ouders geholpen willen worden bij het leren eten van hun baby.

De grote ster in dit verhaal is de groente! Deze wordt geleverd door de Noord-Hollandse Stichting Dat Lust ik Wel. Deze stichting wil kinderen in Noord-Holland groente leren eten. De groente komt rechtstreeks van boeren uit Noord-Holland en is deels biologisch. De groente wordt geleverd aan Werkom. Zij stoppen elke week de groente in de tas en bezorgen deze bij de mensen thuis. Vervolgens heeft Albert Heijn XL Purmerend haar servicebalie ter beschikking gesteld als afhaalpunt.

Een deel van het onderzoek is een wetenschappelijke studie onder leiding van prof. Dr. Ir. Jaap Seidell, voedingswetenschapper aan de VU. Hier werken studenten Suzanne Raven (gezondheid) en Renan Woudenberg, Kim IJssel en Nikki de Groot (voeding&dietetiek) ook aan mee. Dit onderzoek wordt mede gefinancierd door de stichting NAGF, het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.

De toegewijde verpleegkundigen van het Centrum voor Jeugd en Gezin helpen ons mee door alle jonge ouders te vragen of zij geïnteresseerd zijn in de Baby Groente Tas.

Kinderdiëtiste Lotte Nap bedacht de babyrecepten, met haar eigen kinderen als proefkonijntjes! 

Last but not least: Gwenda Jakobs van Studio Since Today gaf er vorm aan! Door haar mooie vormgeving lijken we bijna een commerciële babyvoedings-fabriek. Maar dat zijn we dus niet!